Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe ze kunnen voorkomen dat hun jongeren zich laten lenen voor illegale klusjes en vervolgens steeds verder afglijden in de georganiseerde criminaliteit. Hoe zet je een jeugdaanpak op en met wie werk je samen? Welke interventies kun je inzetten om de weerbaarheid van jongeren te versterken? Wat werkt, en wat werkt vooral niet?

Dealbreakers, een initiatief van het RIEC Den Haag, ondersteunt gemeenten in de regio’s Haaglanden en Hollands Midden met het opzetten of versterken van een lokale aanpak ter voorkoming van jeugdcriminaliteit. Dat doen we door een breed aanbod interventies en een doorlopende leerlijn aan te bieden, mee te denken vanuit onze expertise op het gebied van ondermijnende criminaliteit en verbinding tussen gemeenten te stimuleren. Het RIEC werkt hierin samen met het onderwijs, politie, OM, Zorg- en Veiligheidshuizen en andere partners. Ook sluiten we vanuit een positieve insteek aan op de (online) leefwereld van jongeren, via podcasts, filmpjes en blogs op het platform Dealbreakers.nl.

In 2021 startten 5 gemeenten met de pilot van Dealbreakers: Leiden, Delft, Zoetermeer, Gouda en Leidschendam-Voorburg. Na een succesvolle pilotfase kunnen vanaf 2023 alle gemeenten in de regio’s Haaglanden en Hollands Midden gebruik maken van het aanbod van Dealbreakers.

Meer weten over wat Dealbreakers voor jouw gemeente kan betekenen? Vul het contactformulier in of mail direct naar dealbreakers@denhaag.nl 

Contact opnemen