Uitbuiting: zou jij het herkennen? BUIT voor professionals helpt!

Een meisje van 19 dat door haar vriendje gedwongen wordt om seks te hebben met anderen om zo geld voor hem te verdienen. Of een jongen van 15 die onder dwang drugs verkoopt. De vormen van seksuele en criminele uitbuiting van jongeren zijn net zo divers als de slachtoffers. Want slachtoffer worden van deze vormen van mensenhandel kan iedereen overkomen. Ook de jongeren met wie jij dagelijks werkt!

Onvoldoende kennis over uitbuiting
De gevolgen van uitbuiting zijn desastreus voor de slachtoffers terwijl het onderwerp voor velen nog heel onbekend is. Via de onlinewereld is het contact tussen daders en slachtoffers steeds eenvoudiger, maar dit maakt het extra ongrijpbaar. Slachtoffers zijn steeds jonger en blijven vaak onder de radar van hulpverleners. Op dit moment weten professionals die met jongeren werken nog onvoldoende om uitbuiting te voorkomen, te stoppen, en om slachtoffers van uitbuiting te helpen.

Gratis e-learning 
Noord-Holland Samen Veilig en Fier hebben samen een e-learning opgezet: BUIT voor professionals. In deze e-learning leer je hoe je signalen kan herkennen van criminele en seksuele uitbuiting. Daarnaast geeft de e-learning aan welke partners jou kunnen helpen als dit nodig is, hoe je op een goede manier in contact kan komen met het (vermoedelijke) slachtoffer en welke vervolgstappen je kan nemen om het slachtoffer te helpen. Met andere woorden: je leert hoe jij jongeren beter kunt beschermen tegen mensenhandel. Dat begint bij het herkennen van signalen én weten wat je dan kunt doen.

-> Volg de e-learning gemakkelijk én gratis www.buitvoorprofessionals.nl

JIJ kan het verschil maken!
Slachtoffers van seksuele en criminele uitbuiting zijn gebaat bij efficiënte en professionele hulp. Vroegtijdige signalering kan hierin van levensbelang zijn. Jij als professional kan dus het verschil maken. Voor professionals die zich na het volgen van de e-learning BUIT voor professionals willen verdiepen in seksuele- en criminele uitbuiting en het herkennen en signaleren van slachtoffers is er een uitgebreide en geaccrediteerde e-learning beschikbaar van expertisecentrum Fier. Ook bestaat er de mogelijkheid om een begeleide verdiepingssessie te volgen, zowel online als fysiek en op maat. En voor wie dit onderwerp met jongeren zelf bespreekbaar wil maken, check ook www.buitindeklas.nl

‘Vrijwel iedereen die met jongeren werkt maakt grote kans om slachtoffers van uitbuiting tegen te komen!’