Dealbreakers x Unseen: maatschappelijke content voor en door jongeren

De jongeren van nu moeten dealen met veel uitdagingen. Criminaliteit en (on)veiligheid zijn daar voorbeelden van, maar ook mentale gezondheid, (studie)schulden en eenzaamheid. Dealbreakers werkt samen met jongeren die hun eigen moeilijke ervaringen uit het verleden op een positieve manier inzetten. Zij delen hun verhalen op het nieuwe mediaplatform Unseen en hopen daarmee anderen te inspireren.

groep jongeren aan tafel met jongerencoach

Samenwerken met jongeren
Binnen Dealbreakers zetten gemeenten, veiligheidspartners, onderwijsprofessionals en jongerenwerkers zich in om te voorkomen dat jongeren betrokken raken bij (drugs)criminaliteit. Daar is sinds begin dit jaar een heel belangrijke partner bijgekomen: jongeren zelf! Zij weten immers als geen ander wat er speelt bij hun leeftijdsgenoten en wat zij nodig hebben om de verleidingen van ‘het snelle geld’ te weerstaan.

Door middel van podcast, video, animatie, muziek en spoken word delen jongeren hun persoonlijke verhaal. Ze hopen hiermee andere jongeren te inspireren om positieve keuzes te maken. En ook om jeugdprofessionals en beleidsmakers meer inzicht te geven in hun perspectieven. Zo kan beleid beter aansluiten op de behoeften van jongeren.

Unseen
Alle content die de jongeren maken is te bewonderen op Unseen. Unseen is een mediaplatform vóór en dóór jongeren. Naast jeugdcriminaliteit en veiligheid werken jongeren ook aan producties die over andere maatschappelijke thema’s gaan. Zoals mentale gezondheid, schulden, eenzaamheid, klimaat en prestatiedruk. Zij worden begeleid door professionele makers: van striptekenaars tot muziekproducers.

Benieuwd naar wat de jongeren gemaakt hebben en hoe ze dit gedaan hebben? Bekijk de trailer voor een kijkje achter de schermen. En check unseen.earth voor hun krachtige, ontroerende en inspirerende verhalen.

Join us!
Wil jij ook je stem laten over onderwerpen die jij belangrijk vindt? En tegelijk creatieve skills leren? Of ben je een beleidsmaker, ondernemer of jeugdprofessional en wil je meer weten over dit initiatief? We horen graag van je via dealbreakers@denhaag.nl