Langere tafels

Als we willen voorkomen dat jongeren op het criminele pad terechtkomen, is het belangrijk om te begrijpen wie deze jongeren zijn. En om te bouwen aan een relatie van vertrouwen tussen jongeren en de overheid. Lamyn Belgaroui roept in zijn spoken word-video op om verschillende verhalen en perspectieven samen te brengen, naar elkaar te luisteren en te zoeken naar overeenkomsten. 

animatie van een lange tafel

“We hebben niet langere wapens nodig. We hebben langere tafels nodig.”

In deze onrustige wereld is het belangrijker dan ooit om met elkaar in gesprek te blijven. Om te zoeken naar overeenkomsten én ruimte te laten voor verschillen. Lamyn roept in deze spoken word-video op tot verbinding. Als je je echt verplaatst in de ander, kun je ook jezelf beter zien.

Lamyn Belgaroui is coördinator YOPE Experts bij stichting Young Perspectives. Hier zet hij zich in voor jongeren in en na jeugddetentie en de gesloten jeugdhulp. Vanuit die rol werkt Lamyn ook samen met Dealbreakers. Daarnaast werkt Lamyn als trainer bij DBJ-coaching. Door middel van boksen en andere creatieve activiteiten coacht hij jongeren bij hun ontwikkeling en toekomstdoelen.