Dealbreakers de podcast

Waarom raken sommige jongeren betrokken bij (drugs)criminaliteit? En wat hebben zij nodig om op het rechte pad te blijven? In de zoektocht naar oplossingen praten professionals vaak óver jongeren in plaats van mét jongeren. Terwijl jongeren die zelf bij criminaliteit betrokken zijn geweest vaak goed kunnen meedenken over hoe jeugdcriminaliteit voorkomen kan worden. In Dealbreakers de podcast vertellen jongeren, familieleden en professionals hun verhaal. What’s the way out? Een eerlijke, kwetsbare en krachtige podcast, waar geen onderwerp taboe is. Beluister de verhalen nu!

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

“Hoe zou m’n pa van boven naar me kijken? Ik was uitgeput van boos zijn en mezelf groot houden. Dit is niet wie ik ben en wie ik wil zijn.”

In deze aflevering spreekt Lamyn Belgaroui met Jason (23). Nadat Jason op zijn derde geadopteerd werd uit Haïti, kwam hij in een klein Fries dorpje terecht. Als enige jongen van kleur kreeg hij veel pesterijen te verduren. De erkenning en aansluiting waar Jason lang naar zocht, vond hij steeds vaker op straat. Na een aantal jaar in jeugddetentie te hebben gezeten, werkt hij nu als expert van YOPE mee in het adviseren en trainen van professionals uit het jeugdrecht- en zorgsysteem. Zo hoopt hij eraan bij te dragen dat beleidsplannen en professionals beter aansluiten bij de jongeren van nu.

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE). Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias, Denzel en Nigel

Kunnen alle jongeren in de drugscriminaliteit komen? Is een dealer dader of slachtoffer? En wat hebben jongeren nodig om criminaliteit écht achter zich te laten?

Lamyn Belgaroui, trainer bij stichting Young Perspectives, gaat met jongeren in gesprek over deze en andere vragen. Ilias, Denzel en Nigel zijn zelf betrokken geweest bij criminaliteit en hebben lange tijd vastgezeten in justitiële jeugdinstellingen. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal. Daarmee hopen ze jongeren en professionals te bereiken, hen in te lichten over de gevolgen van criminaliteit en hoop te bieden voor de toekomst.

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE). De aflevering is de eerste van een serie van vier. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

 

Dealbreakers x Willem de Podcast: ‘In de drugswereld zijn geen succesverhalen’

Chrissie van der Meijden zet zich er als projectleider Dealbreakers voor in dat jongeren ver weg blijven van criminaliteit. Samen met twee jongens die de drugsindustrie van binnenuit kennen is ze te gast in Willem de Podcast. Met Marian Husken en Harry Lensink spreekt het drietal over het project Dealbreakers, over snel geld verdienen, jeugdcriminaliteit en de impact van ondermijning op jongeren.

 

Dealbreakers x De Moeder is de Sleutel: Als je zoon in de drugscriminaliteit belandt

Wat doe je als moeder als de politie om 7 uur op de stoep staat om je zoon te arresteren? Wat gaat er als moeder door je heen? Hoe heeft het zover kunnen komen? En belangrijker: hoe pak je de draad weer op?

In deze aflevering voert Lize Korpershoek een openhartig gesprek met Diana Sardjoe, een alleenstaande moeder wiens (toen minderjarige) zonen in de criminaliteit belandden. Nu helpt Diana met haar stichting De Moeder is de Sleutel moeders die in hetzelfde schuitje zitten.

 

InterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. Beluister of bekijk de tweede aflevering!

InterviewsMedia Jongeren

‘Dealbreakers de podcast’: in gesprek met jongeren over de prijs van het snelle geld en criminaliteit

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. Beluister of bekijk de eerste aflevering!

MediaNieuws Jongeren

Dealbreakers x Unseen: maatschappelijke content voor en door jongeren

Op het nieuwe mediaplatform Unseen werpen jonge makers hun blik op maatschappelijke thema’s, waaronder (drugs)criminaliteit en veiligheid. Hun eigen negatieve ervaringen zetten ze positief in om anderen te inspireren.

Nieuws Ouder

Gesprekstool Crimitalk helpt ouders om met hun kind over criminaliteit te praten

Hoe ga jij het gesprek aan met je kind over drugs, wapens en andere vormen van criminaliteit?

InterviewsMedia Ouder

Diana Sardjoe helpt moeders weer in zichzelf te geloven

De dag dat het arrestatieteam het huis van Diana binnenviel, veranderde haar leven. Nu zet ze haar ervaring in om andere moeders te helpen.

Blogs Jongeren

Hakim: ‘Het grootste misverstand is dat dealen de weg naar het snelle geld is.’

Hakim verliet zijn werk bij een fastfoodketen voor baan op straat, in de hoop op een rijk leven. Dat liep anders.

Interviews Professional

Chrissie van der Meijden is projectleider Dealbreakers: ‘Ik ben ervan overtuigd dat alle jongeren geronseld kunnen worden’

‘Drugshandel is niet meer iets wat alleen de onderwereld aangaat.’

Blogs Jongeren

Rico was 20 jaar verslaafd: ‘Ik ben nu voor het eerst echt clean’

Na jaren van blowen en harddrugs, kreeg Rico op z’n 25e waanbeelden. Na 5 afkickpogingen kan hij eindelijk weer van het leven genieten.

 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • About your future
 • About your choices
 • About your feelings
 • About your future
 • About your choices
 • About your feelings
 • About your future
 • About your choices
 • About your feelings
 • About your future
 • About your choices
 • About your feelings