Dealbreakers de podcast

Waarom raken sommige jongeren betrokken bij (drugs)criminaliteit? In de zoektocht naar oplossingen praten professionals vaak óver jongeren in plaats van mét jongeren. Terwijl jongeren die zelf bij criminaliteit betrokken zijn geweest vaak goed kunnen meedenken over hoe jeugdcriminaliteit voorkomen kan worden. In Dealbreakers de podcast vertellen jongeren, familieleden en professionals hun verhaal. What’s the way out? Een eerlijke, kwetsbare en krachtige podcast, waar geen onderwerp taboe is. Beluister de verhalen nu!

 

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Denzel

“Mijn broer overleed door het snelle geld, terwijl ik vastzat. Voor hetzelfde geld had ik ernaast gelegen. Dan had mijn moeder twee zonen moeten begraven.”

In deze vierde en laatste aflevering interviewt Lamyn Denzel (23). Denzel zat in groep 6 toen hij in de hulpverlening terecht kwam. Maar hij voelde zich allesbehalve geholpen. Via zijn broer – zijn grote voorbeeld – en vrienden in zijn Amsterdamse buurt kwam hij in aanraking met criminaliteit. Dat leidde meerdere keren tot jeugddetentie. Na een lange, hobbelige weg laat Denzel nu zijn stem horen namens alle andere jongeren die het moeilijk hebben en in contact komen met justitie. Hij zet zich in als expert van YOPE in het adviseren en trainen van professionals die werkzaam zijn in het jeugdrecht- en zorgsysteem om zo de aansluiting met jongeren te verbeteren.

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias

“Ik droomde altijd van veel geld. Geld vind ik nog steeds belangrijk, maar er zijn veel leukere dingen. Met mijn moeder en zusje iets leuks doen, of naar de sterren kijken. Onbetaalbaar.”

In deze derde aflevering gaat Lamyn in gesprek met Ilias (23). Ilias groeide op in Leiden binnen een traditioneel Marokkaans gezin. Op school voelde hij zich vaak niet gehoord. Toen hij voor de keuze kwam te staan om school af te maken of snel geld te verdienen op straat, was deze keuze voor hem snel gemaakt. Maar het snelle geld kwam Ilias duur te staan. Het waren zijn moeder en zusjes die hem motiveerden zijn leven om te gooien en zich te focussen op zijn nieuwe opleiding. Daarnaast zet hij zich in als expert van YOPE in voor het adviseren en trainen van professionals die werkzaam zijn in het jeugdrecht- en zorgsysteem.

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

“Hoe zou m’n pa van boven naar me kijken? Ik was uitgeput van boos zijn en mezelf groot houden. Dit is niet wie ik ben en wie ik wil zijn.”

In deze aflevering spreekt Lamyn Belgaroui met Jason (23). Nadat Jason op zijn derde geadopteerd werd uit Haïti, kwam hij in een klein Fries dorpje terecht. Als enige jongen van kleur kreeg hij veel pesterijen te verduren. De erkenning en aansluiting waar Jason lang naar zocht, vond hij steeds vaker op straat. Na een aantal jaar in jeugddetentie te hebben gezeten, werkt hij nu als expert van YOPE mee in het adviseren en trainen van professionals uit het jeugdrecht- en zorgsysteem. Zo hoopt hij eraan bij te dragen dat beleidsplannen en professionals beter aansluiten bij de jongeren van nu.

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE). Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias, Denzel en Nigel

Kunnen alle jongeren in de drugscriminaliteit komen? Is een dealer dader of slachtoffer? En wat hebben jongeren nodig om criminaliteit écht achter zich te laten?

Lamyn Belgaroui, trainer bij stichting Young Perspectives, gaat met jongeren in gesprek over deze en andere vragen. Ilias, Denzel en Nigel zijn zelf betrokken geweest bij criminaliteit en hebben lange tijd vastgezeten in justitiële jeugdinstellingen. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal. Daarmee hopen ze jongeren en professionals te bereiken, hen in te lichten over de gevolgen van criminaliteit en hoop te bieden voor de toekomst.

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE). De aflevering is de eerste van een serie van vier. Elke twee weken komt er een nieuwe aflevering online.

 

Dealbreakers x Willem de Podcast: ‘In de drugswereld zijn geen succesverhalen’

Chrissie van der Meijden zet zich er als projectleider Dealbreakers voor in dat jongeren ver weg blijven van criminaliteit. Samen met twee jongens die de drugsindustrie van binnenuit kennen is ze te gast in Willem de Podcast. Met Marian Husken en Harry Lensink spreekt het drietal over het project Dealbreakers, over snel geld verdienen, jeugdcriminaliteit en de impact van ondermijning op jongeren.

 

Dealbreakers x De Moeder is de Sleutel: Als je zoon in de drugscriminaliteit belandt

Wat doe je als moeder als de politie om 7 uur op de stoep staat om je zoon te arresteren? Wat gaat er als moeder door je heen? Hoe heeft het zover kunnen komen? En belangrijker: hoe pak je de draad weer op?

In deze aflevering voert Lize Korpershoek een openhartig gesprek met Diana Sardjoe, een alleenstaande moeder wiens (toen minderjarige) zonen in de criminaliteit belandden. Nu helpt Diana met haar stichting De Moeder is de Sleutel moeders die in hetzelfde schuitje zitten.

 

Media Jongeren

d’Tuniz x Dealbreakers: De belangrijkste dag

De belangrijkste dag van de wereld, is de dag dat jij geboren bent. Denk daaraan als het leven je even tegen zit. Dat is de boodschap die hiphoplegende en jongerencoach Hamda Belgaroui (d’Tuniz) graag aan jongeren mee wil geven.

Nieuws Docent

Studenten mboRijnland presenteren oplossingen om drugscriminaliteit te voorkomen

Een buurthuis vóór en dóór jongeren, een opvoedcoach voor elk gezin en peer-educatie voor scholieren en ouders. Dit is een greep uit de oplossingen die 40 studenten van mboRijnland tijdens het project Crimelabs hebben bedacht om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen.

Media Jongeren

Nieuwe mini-docu ‘MY TIME’!

In de nieuwe mini-documentaire MY TIME volgen we Danisha (DCFBRUINS) op weg naar het podium. Na een lang en moeilijk pad is zij vastberaden om haar droom om hiphopartiest te worden waar te maken én een positief voorbeeld te zijn voor jongeren.

Media Jongeren

Lamyn Belgaroui x Dealbreakers – Duivel en Engel

Het is niet altijd makkelijk om de juiste keuzes te maken. Laat jij je leiden door de engel op je rechterschouder? Of toch toch door die duivel op je linker? Lamyn neemt je mee in de dilemma’s van het leven in zijn nieuwe spoken word video. Bekijk het hier!

Nieuws Docent

Keerpunt: anonieme hulpchat voor jongeren in de criminaliteit

Ben je betrokken bij criminaliteit en wil je hiermee stoppen, maar weet je niet hoe? Of maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Deel anoniem je verhaal in de chat van Keerpunt!

Media Jongeren

DCFBRUINS – Vraagtekens

Naast dat Danisha regelmatig voor de camera staat om content te maken voor Dealbreakers, is ze vaak in de studio te vinden. Onder de artiestennaam DCFBRUINS schrijft en maakt ze haar eigen muziek. Haar gloednieuwe hiphoptrack ‘Vraagtekens’ is nu te beluisteren!

InterviewsMedia Jongeren

Cut & Share met barber Ayt & Fato

In de nieuwe videoserie Cut & Share praat barber Ayt met drie gasten over de kansen en uitdagingen van het leven. In aflevering 1 neemt de bekende youtuber en streamer Fato plaats in de kappersstoel. 

Nieuws Docent

Skill School opent haar deuren in Den Haag, Leiden en Ede

Skill School is een community waar jongeren talenten kunnen ontdekken, zelfvertrouwen opbouwen en een maatschappelijke bijdrage leveren. Dankzij subsidie vanuit Maatschappelijke Diensttijd (MDT) kunnen vanaf 2024 ruim 1350 jongeren meedoen!

MediaNieuws Jongeren

Langere tafels

“We hebben niet langere wapens nodig. We hebben langere tafels nodig.” In deze onrustige tijden is het belangrijker dan ooit om met elkaar in gesprek te blijven. Lamyn Belgaroui (Young Perspectives) roept op tot verbinding. Bekijk en beluister hier zijn spoken word-video!

Nieuws Docent

Uitbuiting: zou jij het herkennen? BUIT voor professionals helpt!

Vrijwel iedereen die met jongeren werkt kan slachtoffers van uitbuiting tegenkomen. De gratis e-learning BUIT helpt jou als professional uitbuiting te herkennen en leert je welke stappen je kunt zetten om het slachtoffer te helpen.

Nieuws Docent

Crimelabs: Jongeren bedenken oplossingen voor drugscriminaliteit

Hoe kunnen we voorkomen dat jongeren betrokken raken bij drugscriminaliteit? Zestig mbo-studenten bedenken oplossingen voor dit lastige vraagstuk. Dat doen ze in opdracht van de gemeente Gouda en Dealbreakers.

 

AchtergrondNieuws Professional

Specialistisch jeugdwerk voor de ‘2%’

Jongeren die af dreigen te glijden richting de georganiseerde criminaliteit moeten op een andere manier geholpen worden. Volgens Jan Dirk de Jong en Nienke de Wit van de Hogeschool Leiden kan specialistisch jeugdwerk een uitkomst bieden voor deze doelgroep.

 

 

 

AchtergrondInterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Denzel

In deze vierde en laatste aflevering van de podcast van Dealbreakers en YOPE horen we het verhaal Denzel. Na een lange, hobbelige weg laat Denzel nu zijn stem horen namens alle andere jongeren die het moeilijk hebben en in contact komen met justitie.

AchtergrondNieuws Docent

Jongline: de online wereld van jongeren begrijpen

In het veiligheids- en zorgdomein creëert de online wereld van jongeren allerlei uitdagingen. De handreiking ‘Jongline’ van het Actiecentrum Veiligheid en Zorg geeft professionals inzicht in de fenomenen, kansen en gevaren in de online leefwereld van jongeren.

InterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias

In deze derde aflevering van Dealbreakers de podcast spreekt Lamyn met Ilias. Het snelle geld waar Ilias in zijn tienerjaren voor koos, kwam hem uiteindelijk duur te staan. Als expert bij YOPE inspireert hij nu andere jongeren om voor een positieve toekomst te kiezen.

InterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui  in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. In deze tweede aflevering deelt YOPE-expert Jason zijn verhaal. 

InterviewsMedia Jongeren

‘Dealbreakers de podcast’: in gesprek met jongeren over de prijs van het snelle geld en criminaliteit

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. Beluister of bekijk de eerste aflevering!

MediaNieuws Jongeren

Dealbreakers x Unseen: maatschappelijke content voor en door jongeren

Op het nieuwe mediaplatform Unseen werpen jonge makers hun blik op maatschappelijke thema’s, waaronder (drugs)criminaliteit en veiligheid. Hun eigen negatieve ervaringen zetten ze positief in om anderen te inspireren.

Nieuws Ouder

Gesprekstool Crimitalk helpt ouders om met hun kind over criminaliteit te praten

Hoe ga jij het gesprek aan met je kind over drugs, wapens en andere vormen van criminaliteit?

InterviewsMedia Ouder

Diana Sardjoe helpt moeders weer in zichzelf te geloven

De dag dat het arrestatieteam het huis van Diana binnenviel, veranderde haar leven. Nu zet ze haar ervaring in om andere moeders te helpen.

Interviews Professional

Chrissie van der Meijden is projectleider Dealbreakers: ‘Ik ben ervan overtuigd dat alle jongeren geronseld kunnen worden’

‘Drugshandel is niet meer iets wat alleen de onderwereld aangaat.’

 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future