Keerpunt: anonieme hulpchat voor jongeren in de criminaliteit

Een keerpunt voor jongeren die vastzitten in de criminaliteit. Letterlijk. Vanaf nu bestaat er een speciaal platform met hulp en informatie voor iedereen die gedwongen wordt of onder druk wordt gezet om iets strafbaars te doen: Keerpunt.

Drugs verkopen, geldezel zijn, stelen, een overval plegen, geweld plegen. Ben jij betrokken bij criminaliteit en wil je hier uitstappen? Of heb je vermoedens dat iemand die jij kent onder druk wordt gezet om iets strafbaars te doen? Iemand in vertrouwen nemen kan voor de jongere een enorme drempel zijn. Praten doe je niet. Al helemaal niet over iets dat strafbaar is of als je wordt bedreigd.

Anoniem je verhaal delen
Voor die jongeren, en hun naasten, is er nu Keerpunt. Omdat anoniem je verhaal delen via de chat, met iemand die jouw situatie niet kent, nét wat veiliger kan voelen dan je problemen delen met een bekende. Je kunt bij Keerpunt anoniem je verhaal delen. Je mag delen wat je wil. Ook als je je zorgen maakt over iemand anders die bij criminaliteit betrokken is of lijkt te zijn geraakt. Het chat-team van hulpverleners luistert naar je, denkt met je mee én zet zich in voor jouw veiligheid en belangen.

Gedwongen criminaliteit 
Naast de chat biedt het platform ook informatie voor jongeren, naasten en professionals over gedwongen criminaliteit. Als je gedwongen wordt om strafbare feiten te plegen, dan ben je mogelijk slachtoffer van criminele uitbuiting. Dat is een vorm van mensenhandel en betekent dat het moeilijk is om zelf te stoppen. Praat met iemand in je omgeving die je vertrouwt, zoals je ouders, een jongerenwerker, docent of sportcoach. Je kunt ook veilig en anoniem chatten met Keerpunt.

Ga naar https://keerpunt.chat/

Keerpunt is een initiatief van Fier, Chat met Fier, Spine en Centrum Kinderhandel en Mensenhandel en wordt gefinancierd door het Ministerie van Justitie en Veiligheid.