Samen sterk voor een veilige jeugd

Professional

Professional

Voorkomen dat jongeren betrokken raken bij criminaliteit

Landelijk, regionaal en lokaal is veel aandacht voor de preventie van jeugdcriminaliteit. Hoe zorgen we ervoor dat goede initiatieven op dit onderwerp gedeeld worden en toegankelijk zijn? Op dit platform proberen we overzicht te creëren. Hier vind je interventies waarvan wij weten dat ze goed bevallen bij de doelgroep en die door een aantal gemeenten al worden ingezet. Deze lijst blijven we constant actualiseren.

Ook geven we gemeenten de tools in handen om hun beleid en aanpak rondom jonge aanwas te verstevigen. Vind het wiel niet opnieuw uit, maar profiteer van je voorgangers. We streven immers hetzelfde doel na: voorkomen dat jongeren betrokken raken bij (drugs)criminaliteit. Sluit je aan en break de deal!

Informatie voor gemeenten 

Dealbreakers helpt gemeenten een aanpak op te zetten om jeugdcriminaliteit terug te dringen. Wat dat in de praktijk precies betekent, kun je hieronder lezen. Bekijk ook de pagina met links en downloads voor flyers, infographics en actuele publicaties over Dealbreakers en het voorkomen van jonge aanwas.

Aanpak voor gemeenten Links & Downloads

Preventieve jeugdinterventies 

Nieuwsgierig naar interventies om de weerbaarheid van jongeren te versterken, zodat zij minder snel afglijden in de criminaliteit? In de interventiematrix zie je in één overzicht welke interventies er zijn voor welke doelgroep.

 

Interventiematrix
Nieuws Docent

Studenten mboRijnland presenteren oplossingen om drugscriminaliteit te voorkomen

Een buurthuis vóór en dóór jongeren, een opvoedcoach voor elk gezin en peer-educatie voor scholieren en ouders. Dit is een greep uit de oplossingen die 40 studenten van mboRijnland tijdens het project Crimelabs hebben bedacht om drugscriminaliteit onder jongeren te voorkomen.

Nieuws Docent

Keerpunt: anonieme hulpchat voor jongeren in de criminaliteit

Ben je betrokken bij criminaliteit en wil je hiermee stoppen, maar weet je niet hoe? Of maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Deel anoniem je verhaal in de chat van Keerpunt!

InterviewsMedia Jongeren

Cut & Share met barber Ayt & Fato

In de nieuwe videoserie Cut & Share praat barber Ayt met drie gasten over de kansen en uitdagingen van het leven. In aflevering 1 neemt de bekende youtuber en streamer Fato plaats in de kappersstoel. 

Nieuws Docent

Skill School opent haar deuren in Den Haag, Leiden en Ede

Skill School is een community waar jongeren talenten kunnen ontdekken, zelfvertrouwen opbouwen en een maatschappelijke bijdrage leveren. Dankzij subsidie vanuit Maatschappelijke Diensttijd (MDT) kunnen vanaf 2024 ruim 1350 jongeren meedoen!

MediaNieuws Jongeren

Langere tafels

“We hebben niet langere wapens nodig. We hebben langere tafels nodig.” In deze onrustige tijden is het belangrijker dan ooit om met elkaar in gesprek te blijven. Lamyn Belgaroui (Young Perspectives) roept op tot verbinding. Bekijk en beluister hier zijn spoken word-video!

Nieuws Docent

Uitbuiting: zou jij het herkennen? BUIT voor professionals helpt!

Vrijwel iedereen die met jongeren werkt kan slachtoffers van uitbuiting tegenkomen. De gratis e-learning BUIT helpt jou als professional uitbuiting te herkennen en leert je welke stappen je kunt zetten om het slachtoffer te helpen.

Nieuws Docent

Crimelabs: Jongeren bedenken oplossingen voor drugscriminaliteit

Hoe kunnen we voorkomen dat jongeren betrokken raken bij drugscriminaliteit? Zestig mbo-studenten bedenken oplossingen voor dit lastige vraagstuk. Dat doen ze in opdracht van de gemeente Gouda en Dealbreakers.

 

AchtergrondNieuws Professional

Specialistisch jeugdwerk voor de ‘2%’

Jongeren die af dreigen te glijden richting de georganiseerde criminaliteit moeten op een andere manier geholpen worden. Volgens Jan Dirk de Jong en Nienke de Wit van de Hogeschool Leiden kan specialistisch jeugdwerk een uitkomst bieden voor deze doelgroep.

 

 

 

AchtergrondInterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Denzel

In deze vierde en laatste aflevering van de podcast van Dealbreakers en YOPE horen we het verhaal Denzel. Na een lange, hobbelige weg laat Denzel nu zijn stem horen namens alle andere jongeren die het moeilijk hebben en in contact komen met justitie.

AchtergrondNieuws Docent

Jongline: de online wereld van jongeren begrijpen

In het veiligheids- en zorgdomein creëert de online wereld van jongeren allerlei uitdagingen. De handreiking ‘Jongline’ van het Actiecentrum Veiligheid en Zorg geeft professionals inzicht in de fenomenen, kansen en gevaren in de online leefwereld van jongeren.

InterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias

In deze derde aflevering van Dealbreakers de podcast spreekt Lamyn met Ilias. Het snelle geld waar Ilias in zijn tienerjaren voor koos, kwam hem uiteindelijk duur te staan. Als expert bij YOPE inspireert hij nu andere jongeren om voor een positieve toekomst te kiezen.

InterviewsMedia Jongeren

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui  in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. In deze tweede aflevering deelt YOPE-expert Jason zijn verhaal. 

InterviewsMedia Jongeren

‘Dealbreakers de podcast’: in gesprek met jongeren over de prijs van het snelle geld en criminaliteit

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. Beluister of bekijk de eerste aflevering!

MediaNieuws Jongeren

Dealbreakers x Unseen: maatschappelijke content voor en door jongeren

Op het nieuwe mediaplatform Unseen werpen jonge makers hun blik op maatschappelijke thema’s, waaronder (drugs)criminaliteit en veiligheid. Hun eigen negatieve ervaringen zetten ze positief in om anderen te inspireren.

Interviews Professional

Chrissie van der Meijden is projectleider Dealbreakers: ‘Ik ben ervan overtuigd dat alle jongeren geronseld kunnen worden’

‘Drugshandel is niet meer iets wat alleen de onderwereld aangaat.’

 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings

Let's talk

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices
 • About your future
 • About your feelings
 • About your choices