Let's talk

Contact met dealbreakers

Het doel van Dealbreakers is voorkomen dat jongeren betrokken raken bij (drugs)criminaliteit. Dit doen we met gemeenten, professionals, docenten, ouders/verzorgers én jongeren zelf. Zo kunnen we samen het verschil maken in het leven en de toekomst van de jeugd.

Contactformulier

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit – daarom zetten we de veelgestelde vragen voor je op een rij.

Bekijk alle FAQ

Dealbreakers.nl is een platform dat zich richt op het bewustmaken van jongeren, ouders en professionals over de gevolgen van drugscriminaliteit.  Gemeenten in de regio’s Haaglanden en Hollands Midden kunnen hieraan meedoen. We werken samen met scholen, gemeenten, politie, OM, Zorg- en Veiligheidshuizen, jongerenwerk, jongeren en ouders.

Het is belangrijk dat je in gesprek gaat met je kind en in gesprek blijft. Ga het gesprek op een rustige manier aan, stel neutrale vragen en luister naar je kind. Probeer erachter te komen hoe en waarom je kind drugs is gaan gebruiken of met drugshandel is begonnen. Bijvoorbeeld voor het geld, om erbij te horen, groepsdruk of dwang. Met een gesprek los je de problemen niet meteen op. Maar het zorgt ervoor dat je betrokken blijft. In de gesprekken kun je samen afspraken maken en over oplossingen nadenken. Bijvoorbeeld ook over hulp zoeken. Op www.crimitalk.nl vind je 40 stellingen en vragen om te bespreken met je kind.

Wil je anoniem praten over je zorgen en hulp vragen?

Chat anoniem met Keerpunt 

Als ouder of familielid kan je voorkomen dat je kind afglijdt in de criminaliteit. Je kent je kind of leerling meestal als geen ander. Je ziet of voelt het vaak als iets niet klopt. Bijvoorbeeld als het gedrag van het kind opeens verandert.
Hoe weet je of je zorgen terecht zijn? Waar kun je op letten?

Bekijk de Dealbreakers Signalenkaart

 

Uit onderzoek blijkt dat scholen een belangrijke plek zijn waar jongeren benaderd worden om bijvoorbeeld drugs te dealen. Docenten kunnen een rol spelen in het signaleren van zorgelijk gedrag. Wanneer moet je als docent wat doen met je onderbuikgevoel? En wat kun je doen?

Bekijk de Dealbreakers Signalenkaart

Bekijk het stappenplan voor schoolmedewerkers 

 

Dealbreakers helpt scholen passende interventies in te zetten die de weerbaarheid van jongeren versterken en die aansluiten op de lokale jeugdaanpak. Dealbreakers heeft een doorlopende leerlijn samengesteld van interventies die zijn toegespitst op verschillende leerjaren en doelgroepen. De interventies leren jongeren bijvoorbeeld criminele uitbuiting te herkennen, de gevolgen ervan in te zien en welke positieve alternatieven er zijn. Docenten en ouders leren welke signalen kunnen duiden op criminele betrokkenheid en wat ze kunnen doen als ze zich zorgen maken.

Bekijk de Dealbreakers doorlopende leerlijn

Bekijk alle FAQ