Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Denzel

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. In deze vierde en laatste aflevering van de serie deelt Denzel zijn levensverhaal. 

“Mijn broer overleed door het snelle geld, terwijl ik vastzat. Voor hetzelfde geld had ik ernaast gelegen. Dan had mijn moeder twee zonen moeten begraven.”

In deze laatste aflevering interviewt Lamyn Denzel (23). Denzel zat in groep 6 toen hij in de hulpverlening terecht kwam. Maar hij voelde zich allesbehalve geholpen. Via zijn broer – zijn grote voorbeeld – en vrienden in zijn Amsterdamse buurt kwam hij in aanraking met criminaliteit. Dat leidde meerdere keren tot jeugddetentie. Na een lange, hobbelige weg laat Denzel nu zijn stem horen namens alle andere jongeren die het moeilijk hebben en in contact komen met justitie. Hij zet zich in als expert van YOPE in het adviseren en trainen van professionals die werkzaam zijn in het jeugdrecht- en zorgsysteem om zo de aansluiting met jongeren te verbeteren. 

Bekijk of beluister alle afleveringen van Dealbreakers de podcast nu via YouTube of Spotify!

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE).