Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. In deze derde aflevering vertelt Ilias zijn verhaal. “Een kleine vraag kan al veel doen: hoe gaat het met je?”

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Ilias

In deze derde aflevering van Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui in gesprek met Ilias (23). Ilias groeide op in Leiden binnen een traditioneel Marokkaans gezin. Op school voelde hij zich vaak niet gehoord. Toen hij voor de keuze kwam te staan om school af te maken of snel geld te verdienen op straat, was deze keuze voor hem snel gemaakt. Maar het snelle geld kwam Ilias duur te staan. Het waren zijn moeder en zusjes die hem motiveerden zijn leven om te gooien en zich te focussen op zijn nieuwe opleiding. Daarnaast zet hij zich in als expert van YOPE in voor het adviseren en trainen van professionals die werkzaam zijn in het jeugdrecht- en zorgsysteem.

Bekijk of beluister deze aflevering en de eerste twee afleveringen nu via YouTube of Spotify!

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE).

“Ik droomde altijd van veel geld. Geld vind ik nog steeds belangrijk, maar er zijn veel leukere dingen. Met mijn moeder en zusje iets leuks doen, of naar de sterren kijken. Onbetaalbaar.”