Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

In Dealbreakers de podcast gaat Lamyn Belgaroui van Young Perspectives (YOPE) in gesprek met jongeren die vertellen over hoe het is om in de jeugdcriminaliteit terecht te komen én hoe je je leven weer op de rit kunt krijgen. In deze tweede aflevering deelt Jason zijn verhaal. “Hoe zou m’n pa van boven naar me kijken?”

Dealbreakers x YOPE: Rake woorden met Jason

“Hoe zou m’n pa van boven naar me kijken? Ik was uitgeput van boos zijn en mezelf groot houden. Dit is niet wie ik ben en wie ik wil zijn.”

In deze aflevering spreekt Lamyn Belgaroui met Jason (23). Nadat Jason op zijn derde geadopteerd werd uit Haïti, kwam hij in een klein Fries dorpje terecht. Als enige jongen van kleur kreeg hij veel pesterijen te verduren. De erkenning en aansluiting waar Jason lang naar zocht, vond hij steeds vaker op straat. Na een aantal jaar in jeugddetentie te hebben gezeten, werkt hij nu als expert van YOPE mee in het adviseren en trainen van professionals uit het jeugdrecht- en zorgsysteem. Zo hoopt hij eraan bij te dragen dat beleidsplannen en professionals beter aansluiten bij de jongeren van nu.

Bekijk of beluister deze en de andere afleveringen nu via YouTube of Spotify!

Deze podcast is geproduceerd door Redrum in opdracht van Dealbreakers en in samenwerking met Young Perspectives (YOPE).